طرز رفتار درست با کودک ۱۷ ماهه
سلام و درود
دختر من ۱۷ ماهشه و چند وقتی هست که وقتی خواسته ای که داره انجام نمیشه سریع ناراحت میشه و سرشو محکم به زمین میکوبونه نمدونم چه برخوردی داشته باشم که آسیب به خودش نزنه!
اشتراک گذاری
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود
Farhad Kharazmi
سلام
نخست توجه داشته باشید که نیازها و خواسته های کودکان در چهارده ماه ابتدایی زندگی باید بلافاصله و آنی پاسخ داده شوند و برآورده شوند.
کودکان در چهارده ماه ابتدایی زندگی، قادر به ایجاد تمایز بین مفاهیم «نبودن» و «عدم» نیستند و «نبودن» را مترادف «عدم» میپندارند. بدین معنی که آنها میپندارند چیزی که نیست؛ هرگز نخواهد بود و یا کسی که رفت؛ برای همیشه رفته است!
بعنوان مثال کودکان با سن کمتر از چهارده ماه زمانی که گرسنه میشوند، اگر بلافاصله و آنی به آنها شیر داده نشود تصور میکنند که برای همیشه گرسنه خواهند ماند! و یا زمانی که مادر آنها را ترک میکند و از خانه خارج میشود، آنها تصور میکنند که مادر برای همیشه رفته است و دیگر باز نخواهد گشت!
بنابراین امیدوارم در گذشته نیازها و خواسته های فرزندتان را آنی و بدون تاخیر برآورده کرده باشید!
با توجه به آنچه ذکر شد، باید توجه کنید که فرزند هفده ماهه شما به تازگی و آرام آرام مشغول آشنا شدن و تمایز دادن مفاهیم «نبودن» و «عدم» است و نباید توقع داشته باشید که مانند یک بزرگسال و یا مانند کودکان با سن بیشتر، منطقی و استدلالی با خواسته هایش برخورد کند و مخالفت با انجام خواسته هایش را بپذیرد.
هچنین توجه داشته باشید که در این سنین، هنوز برای مخالفت کردن با خواسته های کودک کمی زود است! قرار نیست در این سن با خواسته های کودک تان مخالفت کنید بلکه قرار است که «هر از گاهی» اجابت خواسته ی کودک تان را به تاخیر بیاندازید.
بعنوان مثال زمانی که فرزندتان از شما میخواهد که با او توپ بازی کنید، بهتر است که به او بگویید : بگذار یک تلفن به دایی بزنم و بعد با تو بازی خواهم کرد! و بعد از اینکه به بهانه تلفن کردن به دایی چند دقیقه ای در اجابت خواسته کودک تاخیر ایجاد کردید، خواسته او را انجام دهید و به بازی با او مشغول شوید.
نهایتا” آسیب زدن کودک به خودش یا دیگری، خط قرمز است و باید متوقف شود. در لحظاتی که او مشغول کاری است که به خودش یا دیگری آسیب میزند، دست های او را بگیرید و با لحن جدی چند بار به بگویید: نه … نه … نه! و سپس برای یک الی دو دقیقه خود را ناراحت و غمگین جلوه دهید و از صحبت با او یا دیگران خودداری کنید و بعد از سپری شدن یک الی دو دقیقه، به حالت عادی برگردید و دیگر هم از آن اتفاق صحبتی نکنید.
پس از چند بار انجام این تکنیک، معمولا” کودکان از انجام رفتار نابهنجار خود دست بر میدارند.